schoolbezoek2019-02-04T17:47:31+00:00

Robot Zora op bezoek in onze klas!

Onze klas kreeg vandaag bezoek van Zora en juf Els Vercruysse . We kregen alles te horen over gezonde voeding en vernamen ook wat te veel suiker met je lichaam doet. Wie steeds zoet en vettig voedsel eet, krijgt weliswaar veel calorieën binnen, maar geen echte voedingsstoffen. Op die manier kan je lichaam op de duur ‘ondervoed’ geraken en ben je in slechte conditie.

Een gezond eetpatroon begint bij 3 volwaardige hoofdmaaltijden. Sla nooit een ontbijt over. Eet bij elke maaltijd een portie groenten en daarnaast ook 2 tot 3 stukken fruit per dag. Geperst fruit bevat geen vezels en te veel suiker.  Het is dus minder gezond dan je op het eerste gezicht zou denken. Smoothies zijn dan weer best gezond en lekker als we er ook wat groenten bij doen.

Omdat veel bewegen ook heel belangrijk is in ons dagelijks leven,  leerden we enkele ‘Brain Breaks’, die we vanaf nu in de klas zullen doen. Als afsluiter dansten we samen met Zora.

Nu blijven we zeker werken aan onze gezondheid!

Volledig artikel vind je hier

een klein woordje van dank

’t Komt dik in orde

Vandaag was het een bijzondere dag. Els en Michael kwamen op bezoek met hun robot Zora. Els vertelde ons over haar project “’t komt dik in orde” en toonde ons een filmpje. We zagen hier kinderen met overgewicht die bij Els terecht konden om te werken aan hun conditie en gezonde voeding. Hier komen nog heel wat andere therapeuten aan te pas: diëtist, kinesist, dokter, psycholoog, … De allerbelangrijkste mensen tijdens het project zijn natuurlijk de ouders.

Els leerde ons ook enkele alternatieven voor suiker. Agavesiroop, kokosbloemsuiker, granenstroop, ahornsiroop, … zijn iets beter dan suiker omdat ze afkomstig zijn van planten.

Tenslotte kwam ook robot Zora aan bod. Er gebeurde iets grappigs: ze schakelde zichzelf uit omdat de batterij plat was en ze viel toen voorover. Gelukkig was dit probleem snel opgelost en konden we enkele leuke dingen doen met haar zoals dansen op Gagnamstyle en 10 000 luchtballonnen van K3, dabben, een quiz spelen over groenten, een high five geven, applaudisseren, … Ze kon zelfs onze namen zeggen en vragen om stilte of om te gaan zitten.

Zora gaf ons ook wat huiswerk mee: we moesten enkele groenten opschrijven uit de quiz die we niet kenden. Deze groenten moeten we nu in de winkel of op de markt gaan zoeken, ze thuis klaarmaken en proeven! Zal de smaak ons bevallen?

We kregen allemaal een zakje gevuld met een handige brooddoos, drinkfles en foldertje.

Kortom, iedereen vond het een geweldige ervaring en een leuke namiddag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Groetjes

Liesbet